Skip to content

Velkommen til partnersamling 23. februar!

10/02/2022

Endelig er det klart for årets første partnersamling. Temaet for samlingen er Kraft som koblingsarena. Dere vil få møte både internasjonale og lokale eksempler på hva det vil si å være en god kobler samt noen av koblingsmulighetene i Kraft-partnerskapet som kan gi nye muligheter og bærekraftig utvikling!

Meld deg på partnersamlingen her.

 

Hold av onsdag 23. februar kl. 12.00 – 15.00!

På årets første partnersamling spares det ikke på kruttet. Først møter vi vår nye kommunedirektøren, Kjell Hugvik, som vil starte samlingen med å si noen ord om Bodø kommunes bruk av Kraft som arena for samskapning for en bærekraftig byutvikling. Kari Sirnes og Simon Flack fra Innovasjon Norge/Invest in Nordland fortsetter med å fortelle om de internasjonale mulighetene som finnes for Nord-Norge der ute i verden.

Som vi vet er en ny klimanøytral verden under bygging. Men hvordan kan flere aktører sammen ta på seg presserende samfunnsutfordringer og skape muligheter til å løse flere problemstillinger samtidig? Trevor Graham fra Urbanisland har jobbet med byutvikling, innovasjon og bærekraft i urbane miljøer som Malmö og Newcastle, samt på avsidesliggende steder som St. Helena og i Karibia.

«Hver investerte krone må løse flere problemer samtidig»

Trevor gir oss globale perspektiver og konkrete eksempler på hvordan vi kan skape handling på tvers av flere bransjer for en mer bærekraftig by.

I tillegg kommer Moa Björnson som er stedsutvikler i Molobyen som reiser problemstillingen «business as usual» eller unik byutvikling som skaper virkelig verdi? For å lykkes med bærekraftig byutvikling kreves det at flere er med på å skape byen. Hvordan kan Molobyen bli en testarena for nye prosjekter, piloter og samarbeider der vi både lærer av beste praksis og skaper nye løsninger? Hvordan bygger vi en bydel som faktisk gjør en forskjell og kan din bransje bli involvert? Moa vil forteller om konseptutvikling, medvirkning og midlertidighet som bærebjelker i bydelens transformasjonsprosess.

På slutten av dagen ønsker vi å høre deres tanker rundt «Kraft som koblingsarena» gjennom vår helt egne koblingskafé. Etter endt samling inviterer vi i samarbeid med Molobyen, Bodø Bolig- og Byplanforening og Bodø Næringsforening på byvandring & bar-hopping. Vi oppfordrer at så mange som mulig blir med på dette!

Meld deg på her.

Program

   • Oppstart kl. 12.00
   • Velkommen til «Kraft som koblingsarena»
   • Møt vår nye kommunedirektør Kjell Hugvik : «Bodø kommune vil aktivt bruke Kraft som arena for samskaping i utviklingen av ny by»
   • Kari Sirnes og Simon Flack, Innovasjon Norge: «Internasjonale muligheter for Nord Norge»
   • Trevor Graham : «Hver investert krone må løse flere problem samtidig» om handlingskraft og innovasjon på kryss av bransjer for å nå de globale målene.
   • Moa Björnson, stedsutvikler Molobyen: «Business as usual» eller unik byutvikling som skaper virkelig verdi?
   • Koblingskafé
   • Avrunding kl. 15.00 før byvandring og bar-hopping  

Byvandring & bar-hopping

Etter samlingen håper vi dere har lyst å fortsette det vi tror blir gode diskusjoner på en liten «bar-hopping og byvandring» i samarbeid med Molobyen, Bodø Bolig- og Byplanforening og Bodø Næringsforening. Vi stopper innom ulike plasser, får noe forfriskende i glasset og diskuterer byutvikling, sentrumsliv, nye bydeler og bærekraft.

Les mer her.

Program

15.15 Felles avgang fra KRAFT, Beddingen Kulturhus, Tolder Holmers Vei 4.

15.30 Bryggeri som skaper identitet! Hvordan få plass med både produksjon og konsumpsjon i byen? Besøk på Bådin Bryggeri med prøvesmaking av øl og tanker om bydelens utvikling.

16:00 Kan tomme lokaler skape midlertidige muligheter? Kort stopp på Tolder Holmers vei.

16:30 «Kulturhavna» Hvordan kan kultur og kunst skape levende gatestrøk? Et stopp på Kunstforeningen Bodø med daglig leder Cathrine Terese Persson.

17:00 Levende sentrum – Jonas Bjørklund, Bodø Bolig og byplanforening loser oss videre fra kulturhavna og forteller om noen viktige veivalg i utviklingen av Bodø sentrum.

17:30 Vi runder av på Larsen Mat & Vinbar for noen avsluttende refleksjoner om byutvikling og fremtiden for Bodø.

18:00 Middag på Larsen Mat & Vinbar.

For den som ønsker å bli værende på middag, send påmelding til moa@molobyen.no eller mbs@bodo.kommune.no

 

 

Aktuelt

Partnere

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.