Skip to content

Årets BæreKRAFT-sommerskole er gjennomført!

30/08/2021

Den aller første BæreKRAFT-sommerskolen i Bodø ble gjennomført i uke 32 og 33 med stor suksess!

Målet med disse ukene var å engasjere og lære barn og unge i Bodø hva bærekraft er og hvordan de kan være med å påvirke sin egen bærekraftige fremtid. Vi ønsker med dette å gi barn og unge en mulighet til å lære mer om viktigheten av en bærekraftig samfunnsutvikling og hvordan de selv kan bidra.

Og det klarte vi!! Tusen takk til våre fantastiske deltakere som har brukt en uke av sommerferien sin på å lære om bærekraftig matproduksjon i praksis og hvordan benytte avfall som ressurs til å skape noe nytt.

Den første uken var det bærekraftig matproduksjon som var i fokus, «Er det ett fett hvor maten vår kommer fra?»  I denne uken fikk barna være med på dyrkeskole med Gaute i Bodø Grønt på Vågønes, snekret plantekasser og insektshotell med hos Egna, plantet i kompostjord fra Iris Salten, lært om dumpstring og matsvinn fra Sebastian og Vilde, og Coop Nordland SA, lært om ville vekster med biolog Hanna, og hatt kokkeskole på L3 Café & Restaurant. Og det var stor stas for barna å få avslutte uka med å servere egenhøstet og -tilberedt lunsj til prominente gjester.

Uke to var det søppel som sto i fokus med «From trash to art» med RE:Inovasjon. Her lærte barna om avfall som ressurs og fikk brukt sine kunstneriske ferdigheter til å smykke ut trappeoppgangen i Kraft sine lokaler. Etter en vellykket åpning av utstillingen kunne leder i Kraft og besøkende konstatere at avfall virkelig kan gjøres om til noe nytt og verdifullt.

Tilbakemeldingene fra barna er at dette har vært lærerike og spennende uker. Så vi håper dette kan fortsette neste sommer.

 

Stor takk til Bodø kommune som har muliggjort BæreKRAFTskolen, og til RE: Innovasjon, EGNA, Coop og IRIS som har sponset oss med material, matvarer og kompostjord. Dette må vi gjenta!

 

Aktuelt

Partnere

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.